Het reuzegezellige HBBC-wintercafé zorgde onder een lekker lentezonnetje ervoor dat er heel wat culinaire en sportliefhebbers afgezakt waren naar Campus De Vesten in Herentals.

'Met onze trouwe poetser Jonas die voor de 100e keer het zweet van de sportvloer mocht vegen, was alles voorhanden om er een gezellige en leuke avond van te maken', zeg Raf Michiels.

'HBBC startte minder snedig dan de voorgaande weken (speelde het mee dat Mol maar met 7 spelers en zonder coach was afgezakt?). Zo konden de bezoekers in de eerste 10 minuten gelijke tred houden met Herentals.

Het tweede kwart vonden we ons ritme terug en met een geweldige tussenspurt werd de kloof geslagen.  Ook na de pauze ging Herentals verder op hun elan van het tweede kwart. In het laatste deel van deze wedstrijd lieten we de teugels wat vieren maar speelde HBBC de wedstrijd gecontroleerd uit.

Door het verlies van Nijlen staan we nu alleen op de 1e plaats. Met nog 7 wedstrijden voor de boeg kan nog alles gebeuren.

Volgende week wacht ons de moeilijke verplaatsing naar Ekeren.

Kwart 1: 17-18; Kwart 2: 34-14 (rust: 51-32); Kwart 3: 27-13 (78-45); Kwart 4: 11-19 (einde: 89-64).

Zorgden voor deze collectieve overwinning: Floris Coninckx; Tom Thys: 4; Jan Helsen: 2; Brent Laeremans: 5; Lowie Van Akoleyen: 15; Ewald Vanderveken: 22; Tom Van Beeck: 6; Vincent Verbeeck: 12; Detlef Mostaert: 8; Maarten Van Doninck: 2; Steven simons: 4; Sam Stickens: 9.